januari 26, 2014
Bombay aardappelen
Deze kruidige Bombay aardappelen maak je gemakkelijk met een restje aardappelen en een hele hoop gemalen kruiden.
Ze smaken perfect bij een stukje kip of vis met een verfrissend groen slaatje erbij.
TIP: Bak blokjes kip in een beetje olijfolie met chilivlokken en zout. Voeg de laatste 3 minuten blokjes mango toe en bak deze mee. Dien deze mangokip op met de Bombay aardappelen en een slaatje.
Bombay aardappelen
Ingrediënten
- 3 tassen aardappel(en) een restje van +/- 400 gram in blokjes van +/- 2,5 cm
- 7 gram gember geschild en fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- 2 kleine tomaten 1 voor de puree en 1 in partjes
- 2 EL olijfolie
- 1/2 TL komijnzaadjes
- 1/2 TL mosterdzaadjes
- 1 kleine ajuin in ringen
- 1/2 TL kurkuma
- 1/2 TL komijnpoeder
- 1 TL koriander poeder
- 1/2 TL garam massala
- 1/2 TL chilipoeder
- 1/2 handvol koriander verse
Instructies
- Mix de gember, knoflook en tomaten tot je een pasta bekomt. Je kan dit ook in een vijzel doen.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de komijn- en mosterdzaadjes toe. Eens de zaadjes bruin geworden zijn, kan je de ajuin toevoegen.
- Fruit de ajuin gedurende +/- 1 min vooraleer je de gember-/knoflookpasta, de gemalen kruiden en een snuifje zout toevoegt. Laat dit mengsel gedurende 1 à 2 min verder fruiten.
- Voeg de partjes tomaat toe en kook alles gedurende 3 à 4 min.
- Voeg als laatste de blokjes aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel 4 à 5 min koken tot alle smaken geabsorbeerd zijn.
- Kruid eventueel bij en dien op met de verse korianderblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments